Iloa tieteestä

“Tiedekö ei kävisi viihteestä? Mikä sitten sopisi viihteeksi paremmin kuin tiede? Se on meidän aikanamme aivan liian hallitseva asia, jotta se voitaisiin jättää vain vakavien tiedemiesten varaan”.

Anto Leikola: Kirjoista ja viisaudesta (1988)

Tämä ajatus on nuoren seuramme lähtökohtana.

Arvostamme yleistajuisia tiedelehtiä, eri tieteenalojen mainiota kirjallisuutta ja laadukkaiden verkkosivujen monipuolista tarjontaa.

Tehokkain oppimisen tapa nykymaailmassakin on kuulla, nähdä, kokea ja tehdä itse. Tieteen Ystävien Seura painottaa erityisesti suullista tieteen yleistajuistamista.

Yhdistys järjestää lyhyitä ja pitkiä tiederetkiä. Oppaiksi ovat tervetulleita eri alojen tutkimustiedon ja tieteenhistorian asiantuntijat.

Haluamme yhdistää kaikkia tieteen ystäviä, niin suurta yleisöä, tutkijoita, tiedetoimittajia kuin suullista tieteen yleistajuistamista harjoittavia yhteisvoimin edistämään tieteen monipuolista harrastamista.

Tieteen tuloksista oppiminen on antoisa vapaa-ajan harrastus. Eri alojen asiantuntijoille Tieteen Ystävät tarjoavat oivallisen mahdollisuuden kehittää taitojaan tieteen esittelijöinä yleistajuisesti ja iloisesti.

Tervetuloa mukaan!

Advertisement